Sendvičová potlač lepiacich pások

Sendvičová tlač, sandwich print, nezmazateľná potlač, potlač pod lepidlo, trvanlivá potlač medzi pásku a lepidlo – to sú niektoré z názvov technológie tejto potlače. Vaša firemná potlač je chránená medzi fóliou a lepidlom a nie je možné ju zmazať.

Pri sendvičovej potlači je najskôr potlačená polypropylénová biaxiálne orientovaná fólia vo veľkých sériách šírky 600 až 1200 mm a až potom sa na potlačenú fóliu zo strany potlače nanáša lepidlo akrylátové (hlučné alebo tiché tzv. silent) alebo hotmeltové. Takto vzniknutý potlačený valec s naneseným lepidlom sa potom rozrezáva na jednotlivé kotúče konečných pások.

Pri tejto potlači je možné zvoliť až plnofarebnú potlač, je možné tlačiť aj potlač vo fotografickej kvalite.

Táto technológia disponuje veľkou výrobnou kapacitou plne automatizovanej prevádzky s najmodernejšou technológiou.

Technológia sendvičovej potlače je vhodná pre stredné a najmä vysoké odbery kotúčov. Tým, že sa potlač vykonáva v šírkach od 600 mm, trvá celková príprava výroby oveľa dlhšie než pri klasickej a v porovnaní s jednoduchou vrchnou potlačou. Celková doba dodania je cca 4 – 6 týždňov od schválenia grafických podkladov. Nevýhodou tejto potlače je minimálne množstvo pások na produkciu (od cca 432 ks). Bohužiaľ nie je možné vyrobiť menšie množstvo, pretože sa tlačí pri veľkej rýchlosti na veľké šírky fólie. Ak ale spotrebujete od cca 500 ks pások za 6 mesiacov, určite vám bude táto potlač vďaka svojim kvalitám plne vyhovovať.

Pre menšie množstvo je optimálna tzv. vrchná potlač. 

Ďalšie príspevky